By   juni 3, 2014

Als je een gezond en fit lichaam wilt hebben moet je data verzamelen. Op basis van deze data kan je je doelen gaan realiseren. De Fitbit Flex is een armband die je altijd bij je hebt en heel de dag je energieverbruik monitort. Hoeveel je beweegt, hoeveel calorieen je verbrand, de Fitbit Flex verzamelt het allemaal voor je. Op een eenvoudige manier krijg je zo inzage je in dagelijkse activiteit (letterlijk), De Fitbit Flex kan je koppelen aan je smartphone en zo zie je direct hoeveel energie je de afgelopen dagen hebt verbruikt en hoe je je doelen kan realiseren.

De Fitbit Flex heeft ook een aantal tegenhangers, of varianten op de Fitbit Flex. Zo heb je in de eerste plaats het alternatief voor de Fitbit Flex van Nike, de zogenaamde Nike Fuelband. De band doet ongeveer hetzelfde, ziet er hipper uit, en is van het bekende merk Nike. Kost ongeveer $50 meer dan de Fitbit Flex, met een totaalprijf van $150.

Daarnaast heb je als alternatief voor de Fitbit Flex de Polar Loop. De Polar loop meet ook je activiteiten, maar bemoeit zich intensiever met het behalen van je doelstellingen. Zo kan het advies komen om te gaan wandelen, joggen of hardlopen en geeft de Polar Loop ook tijdens het sporten advies om het rustiger aan te doen, of juist een tandje extra te geven. Dit alternatief voor de Fitbit Flex kost $110.